Ya Allah… maafkan daku jika hatiku tidak sempurna mencintai Mu

bismiLLah…

I: Mak, suami kata nak keja kat Melaka..boleh yea mak?Maksudnya tak duduk kat Penang

Mak: Takpelah , Ok! [another sign that my mom really like her menantu] Kau la macam mana?

I: Ok je mak ^^ [ dalam hati.. nasib la mak pun setuju.. kuat sikit rasa hati]

Mak: ha.. nanti bawak baju yang mak beli kat Jordon untuk suami kau. [wahh… mak ingat abg bila pergi outstation!]

Alhamdulillah… syukur ke hadrat Ilahi..atas segalanya..subhanallah.Mungkin betul la pepatah di atas , bila kita tak da pilihan.. manusia akan memilih untuk jadi kuat untuk teruskan kehidupan. Moga diri ku ini sentiasa kuat! ameeen

Ya Allah… maafkan daku jika hatiku tidak sempurna mencintai Mu

1…

2…

3…

Tajdid Niat…

Sesungguhnya semuanya KERANAMU

Ibnul Qayyim rahimahullah berkata, “..Hati yang telah disibukkan dengan kecintaan kepada selain Allah, keinginan terhadapnya, rindu dan merasa tenteram dengannya, maka tidak akan mungkin baginya untuk disibukkan dengan kecintaan kepada Allah, keinginan, rasa cinta dan kerinduan untuk bertemu dengan-Nya kecuali dengan mengosongkan hati tersebut dari ketergantungan terhadap selain-Nya”.

Akhir sekali,

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin.

MFM & HKB

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s