~Home Sweet Home~

Alhamdulillah….bersyukur sangat padaMu ya Allah..kini, ana sudah berada di Malaysia, tanah air ku tercinta. wahh semangat pulak. Lama sungguh tidak update blog ni. mula-mula ana rasa macam nak delete je blog ni sbb bukan nye ramai sangat nak bukak blog orang dan baca! hmm that’s the first thing came across into my mind. Bila ana fikir-fikir balik, kenapa la nak kisah sangat pasal orang ye? asalkan , kita boleh share dan remind each other cukuplah. ana bukan la ustazah yang nak menceritakan perihal hukum atau sebagainya.

Tapi, the main purpose ana buat blog ni tak lain tak bukan, sebagai TAZKIRAH buat diri ana, teutamanya, dan buat sahabat ana yang tahu akan kewujudan blog ni. kan sahabat-sahabat? hihi Tak semestinya, ilmu yang kita dapat hari ini, kawan kita pun melaluinya, jadi dengan cara inilah ana boleh share. baca tak baca, itu pilihan pembaca. asalkan kite alert dengan apa yang berlaku disekeliling kita. Very beautiful kan Islam tu? Jadi, ana nak mengajak sahabat-sahabat ana, especially sahabat dalam persatuan.. teruskan memberi tazkirah! kerana ia suatu PERINGATAN..dan PERINGATAN beginilah dapat mengelakkan diri kita dan paling-paling pun mengurangkan probability kita untuk mendapat penyakit ‘FUTUR’ .

Buat pertama kalinya, jazakillahu khairan kasthiran buat sahabat ‘doodlieywacts’ sebab terus bersemangat memberi peringatan dan ana rasa apa yang beliau ingatkan semuanya adalah pengajaran serta perkongsian buah fikiran yang beliau dapat dari persekitaran yang sedang tempuhinya sekarang. hehe teruskan perjuangan ye! insyaAllah.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s